Voorkomen is beter dan genezen

De overheid (Arbowet) en verzekeraars stellen eisen aan een veilige bedrijfsvoering voor wat betreft elektrotechnische installaties. Om als organisatie aan deze eisen te voldoen, kunt U verschillende inspecties uit laten voeren. Bij deze inspecties worden alle elektrische installaties en materialen geïnspecteerd volgens een vaststaand inspectieplan. 

Verplicht

Een inspectie kan verplicht zijn wanneer dit is opgenomen in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Vaak betreft dit een Scope 8 of Scope 10 keuring. Dan dienen periodiek alle elektrische installaties volgens de SCIOS normen te worden gekeurd. Daarmee wordt voldaan aan de eisen van zowel de verzekering als de Arbowet.  Met beide Scope inspecties zorgt u dus voor een veilige werkomgeving voor uw klanten en medewerkers! Delcroix Elektro Groep BV is gecertificeerd voor het uitvoeren van zowel de Scope 8 als Scope 10 inspectie.

SCOPE 8

Een SCIOS scope 8 inspectie focust zich op de persoonlijke veiligheid bij elektrotechnische installaties en elektrische apparaten. Daarbij kijkt onze  inspecteur naar de veiligheid van uw medewerkers. Een positief inspectierapport dient als bewijs waarmee u aantoont dat uw elektrotechnische installaties voldoen aan veiligheidseisen die een verzekering stelt. Het rapport dat de inspecteur voor u opstelt geeft u inzicht in de veiligheid van uw elektrotechnische installaties en potentiele risico’s. Deze inspectie vindt gemiddeld elke 3 tot 5 jaar plaats.

SCOPE 10

De SCIOS Scope 10 inspectie is een keuring van de elektrotechnische installatie en alle bekabeling in je bedrijfspand. Een Scope 10 keuring is niet wettelijk verplicht, maar veel verzekeraars stellen dit wel als eis bij het afsluiten van een brandverzekering. Een defect of onveilige situatie in het elektrotechnisch materieel is één van de grootste oorzaken van brand bij bedrijven. Door regelmatig een SCIOS Scope 10 keuring te laten uitvoeren, beperk je dit risico en voldoe je aan de richtlijnen van NTA 8820.

 

Benieuwd naar al onze diensten?

Elektrotechniek

Elektrotechnische ontwerp van uw installatie

Domotica

Automatiseren van uw huis of bedrijfspand met KNX

Zonnepanelen

Ontdek de kracht van zonne-energie en profiteer van lagere energiekosten

Inspecties

Inspecties van uw elektrotechnische installatie

Duurzame oplossingen

Led verlichting, gebouwenautomatisering en thuisaccu's

Beveiligingssystemen

Camera- en toegangscontrole, inbraak- en brandmeldingssystemen

Service & Onderhoud

Wij zorgen dat uw installaties blijven werken zoals het hoort

Laadpalen

Voor de particuliere en de zakelijke markt

Vraag een offerte aan

Please enter a valid Naam.
Please enter a valid Bedrijfsnaam.
Please enter a valid E-mailadres.
Please enter a valid Telefoonnummer.
Please enter a valid Onderwerp: waarvoor wil je een offerte ontvangen?.
Please enter a message.